Op zomervakantie naar de camping? Neem je eigen hangmat mee!

Een zomervakantie naar de camping betekent even heerlijk genieten. Een paar weken geen verplichtingen en het draagt bij aan het echte zomergevoel. Denk aan een camping in het mooie Frankrijk, Italië, of als je het dichter bij huis zoekt, gewoon in Nederland. Eenmaal aangekomen op je plaats van bestemming kun je in een hangmat of hangmatset fijn een boekje lezen, een drankje drinken of ontspannen. Maar wat zijn nu de overige redenen om je eigen hangmat mee te nemen naar de camping? Lees snel verder!

Een stukje geschiedenis

Hangmatten vinden hun oorsprong in Latijns-Amerika en deze werd amaca genoemd. De Spanjaarden maakten hier vervolgens het woord hamac van, waarna deze via Frankrijk in Nederland terecht kwam. Al met al is de amaca vandaag de dag de hangmat in Nederland en deze is geliefd en populair onder jong en oud. Veel inwoners uit Latijns-Amerika en andere gebieden gebruiken deze zelfs dagelijks als bed.

Ultiem comfort

Het hebben van nek- en rugklachten is voor niemand een pretje. Wist je dat een hangmat uitkomst kan bieden? Deze is flexibel en deze vormt zich op ergonomische wijze volledig naar je lijf, zodat je snel de nodige ontspanning kunt pakken. Zodra je gaat liggen kom je los van de zwaartekracht en dit is een weldaad voor je spieren en gewrichten. Ook voor moeilijke slapers is het een handig hulpmiddel, doordat een hangmat heen en weer kan wiegen.

Iedere positie is mogelijk

Veel mensen denken bij een hangmat aan een liggend persoon. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Je kunt er namelijk ook in zitten of iedere positie aannemen die prettig is. Uiteraard kun je ook prima eens afwisselen van houding. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat een hangmat eigenlijk multifunctioneel is. Bij het lezen van een boek of het nuttigen van een hapje en een drankje kan het namelijk wenselijk zijn om even lekker te gaan zitten. Dit kan allemaal uitstekend in je eigen hangmat.

Kies uit verschillende varianten

Daarnaast is er keuze uit diverse varianten. Werp bijvoorbeeld eens een blik op een vrolijk kleurtje. Wil je liever iets minder opvallen? Kies voor een neutrale tint. Alles kan en mag. Het materiaalgebruik kan eveneens divers zijn. Zo kan er gebruik gemaakt zijn van polyester, bamboe of katoen. Ieder materiaal heeft zijn eigenschappen en er zijn versies waar stokken wel of niet aanwezig zijn. De klassiekers bestaan veelal uit een geweven stof zonder stokken. Een hangmat zonder stokken geeft meer dan genoeg steun en je bergt deze eenvoudig op. Als de stof om je heen plooit, biedt deze privacy. Op een zonnige dag wil je misschien zonnebaden. Op zulke momenten biedt een hangmat met stokken uitkomst, omdat de spreidstokken ervoor zorgen dat de zonnestralen je huid moeiteloos kunnen raken.

Deel je liefde