5 tips voor jouw volgende skivakantie!

Nu het koude weer begint, nadert de officiële start van de wintersport. Een super leuke periode die het oude jaar met het nieuwe jaar verbindt. Bij een skivakantie hoort dan ook meer dan skiën alleen. Zo zijn er tal van activiteiten mogelijk om van je wintersport een vakantie te maken die je nooit meer vergeet! Enkele tips & tricks zijn dan ook welkom. Net om deze reden schreven we onderstaande blog.

Tip 1: kies een skigebied met opties

Hiermee bedoelen we dat je best een skigebied kiest dat naast het skiën nog andere activiteiten bevat. Ben je namelijk een ontzettend grote fan van het welbekende après-ski? Dan kies je best een skigebied waar deze optie meermaals aanwezig is.

Daarnaast bieden bepaalde skigebieden ook andere activiteiten aan, zoals bv. schaatsen, wandeltochten etc. Je research doen o.b.v. een skigebied is dan ook een uitstekende keuze.

Tip 2: kies een hotel dat bij jou past

Naast het skigebied is een goed hotel cruciaal voor een succesvolle vakantie. Kies daarom een hotel dat jouw behoeftes en wensen invult. Heb je met een standaardkamer genoeg? Super! Heb je echter meer luxe en comfort nodig? Dan dien je bij het zoeken hier dan ook rekening mee te houden.

Tip 3: kies de juiste periode

Dat het onder de vakantie van kinderen en tieners drukker is hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Indien je de optie hebt om buiten deze weken te gaan, is dit altijd een goed idee. In deze periode is het dan ook rustiger op luchthavens, op de weg en in de hotels. Met het vliegtuig op wintersport buiten het seizoen is dus zeker aan te raden mocht je die mogelijkheid hebben. Het zorgt voor een zorgeloze vakantie. Met het vliegtuig in plaats van met de auto is ook minder stressvol. Denk er maar eens over na dat je met de auto naar de Schiphol rijdt, daar je auto neerzet en dan alleen nog maar hoeft in te checken. Geen files of lange autoritten. In Amsterdam ben je zo met de auto dus op Schiphol parkeren en vanuit daar in een vliegtuig stappen is voor ons vooralsnog de beste optie.

Tip 4: neem de juiste vervoeroptie

Ieder jaar vertrekken honderden Nederlandse gezinnen op wintersport. Met de huidige brandstofprijzen lopen de prijzen dan ook serieus op. Niet ideaal, zeker als je je aan jouw afgesproken budget wilt houden. Daarom kan je in bepaalde gevallen geld uitsparen door de direct op locatie te vliegen. Zoals al eerder aangegeven is dit stressverminderend en meer comfort. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken maar je vertrek vanuit Schiphol is perfect voor de start van je skivakantie. Vertrekkend met vliegtuig wetende dat jouw auto in een beveiligde parkeergarage staat, wat wil je nog meer? Valet parkeren Schiphol is dan ook ’the way to go’ wanneer je op reis vertrekt. Jouw volgende wintersportvakantie moet dan ook draaien om plezier, ontspanning en gemak!

Tip 5: verkies huren over kopen

Vele mensen maken wintersport veel duurder dan het daadwerkelijk hoeft te zijn. Je bespaart namelijk veel geld uit door je ski of snowboardmaterialen goedkoop en eenvoudig te huren op je skigebied. Want geef toe, de kans dat je gaat skiën in Nederland is vrij klein.

Naast bovenstaande tips is het natuurlijk belangrijk dat je met de mensen gaat waarmee plezier gegarandeerd is! Op wintersport gaan is dan ook de gelegenheid om beweging en fun te combineren. Bovendien kan het altijd helpen om je door een professioneel reisagent te laten informeren en inspireren voor een correcte afhandeling van jouw skivakantie. Daarnaast kunnen andere blogs en websites jouw ook verder helpen om van jouw wintersport een succesvolle periode te maken.

Deel je liefde