Een rondje hardlopen; jouw benodigdheden

Het is eigenlijk niet weg te denken uit het dagelijks leven; hardlopende Nederlanders. Weer of geen weer, waar je op zaterdag- of zondagmorgen ook kijkt, er rennen en joggen sportievelingen voorbij, die alles op alles zetten om zo snel mogelijk een rondje neer te zetten, of juist zo veel mogelijk kilometers te lopen. Misschien gaat jouw hart ook wel harder kloppen wanneer je bedenkt dat je morgen weer een rondje mag hardlopen, of misschien ben jij er juist eentje die zich niet kan indenken om vroeg je bed uit te gaan voor een rondje… 

Toch gaat de knop zo nu en dan toch om, en maken steeds meer Nederlanders intrede in de hardloopsport. Ben jij ook toe aan een nieuwe uitdaging, en heb je zin om van een sport je hobby te maken? Je hoeft maar te beginnen en binnen de kortste keren stroomt het hardlopers-bloed waar het niet gaan kan! Maar wie zijn of haar eerste rondje als een pro wil starten, zal toch de juiste gear nodig hebben. Ben je benieuwd welke essentials jij nodig hebt voor een lekker rondje lopen? Lees snel met ons mee! 

First things first

Niks zo belangrijk als de hardloopschoen. Deze ‘makes or breaks’ jouw run; letterlijk en figuurlijk! Wanneer je net begint met hardlopen en nog wil uitvogelen of de sport nou echt voor jou is weggelegd, is het hartstikke logisch dat je niet direct voor een dure schoen gaat. Toch is het aan te raden om na een aantal maanden toch te investeren in een goede schoen, door middel van een loopanalyse uit te voeren! 

Outfit

Wie eenmaal met hardlopen begonnen is kan het beamen; er bestaat niet zo iets als teveel hardloopkleding. Zeker niet in een land waar het weer zo wisselvallig is als in ons kikkerlandje. De ene zaterdagochtend wordt je wakker met een stralende zon en heb je voldoende aan een sporthemdje en kort broekje, terwijl de zondagmiddag daarop in het teken kan staan van dikke regendruppels en behoefte is aan een windjack.. Zorg dat je voldoende kleding aanschaft, zodat je elk weersinvloed kan trotseren; van hardloopkleding dames tot een normale korte sportbroek dames; als jij je er maar lekker in voelt is het goed! 

Sporthorloge

Hoewel sommige mensen menen ‘niet te willen weten hoe hard en hoeveel ze lopen’, blijkt het voor de meeste hardlopers toch een aanrader te zijn om een sporthorloge te dragen. Zo’n sporthorloge kan namelijk meten hoe hard jij loopt, hoeveel kilometer je hebt gelopen, hoe hoog jouw hartslag is geweest, wat jouw cadens was, en ga zo maar door… wil je leren hardlopen en hier ook echt beter in worden, dan is het bijhouden van je statistieken een must; iets wat je het best kan doen met een sporthorloge! 

Deel je liefde