Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in Assen?

Wil je een weekendje of dagje weg met je geliefde of gezin? De kans is groot dat je direct aan toeristische bestemmingen als Zwolle, Delft en Maastricht zult denken. Waarom zou je echter niet naar Assen gaan? Deze stad ziet er niet alleen mooi uit, het biedt ook nog eens allerlei leuke bezienswaardigheden. Er zijn hier echt meer dan genoeg dingen te doen, hieronder noemen we een paar van de beste uitjes in Assen.

De binnenstad 

Puur door de binnenstad van Assen wandelen raden we al aan! Het centrum van de stad is namelijk prachtig en daarom alleen al is het een goed idee om een kamer in een hotel Assen centrum te huren. Met een beetje geluk heb je dan zelfs uitzicht op de bijzondere binnenhaven! Hier ligt een pannenkoekenschip waar je heerlijk kunt eten, maar een bezoekje brengen aan Kunst en Koffie is ook een aanrader. Hier kun je genieten van een bakkie pleur terwijl je omringd bent door kunst!

Recreatieplas Baggelhuizen

Een weekendje weg gaan naar Assen is vooral voor liefhebbers van natuur een goed idee. Ten westen van de stad ligt bijvoorbeeld recreatiegebied Baggelhuizen. Dit is vernoemd naar de aangrenzende wijk en bestaat onder meer uit een plas. Hier vind je onder meer een kabelbaan, speeleiland en strand. Bovendien kun je bij het strand BBQ’en en picknicken! Fietsen in recreatiegebied Baggelhuizen is echter ook goed mogelijk, al moet je dan wel een fiets huren in de buurt van je hotel Assen.

Drents Museum

In een voormalig klooster in Assen vind je het Drents Museum. In het oude gedeelte van het gebouw voelt het dan ook net alsof je terug in de tijd stapt. De kleurige tegeltjes doen denken aan de sfeer van vroeger, net als de smeedijzeren balustrades en vloer. In het museum leer je bovendien veel over de geschiedenis van Drenthe. Daarnaast kun je tijdelijke tentoonstellingen in het Drents Museum bezoeken.

Gouverneurspark

Achter het Drents Museum vind je een klein stadspark. Dit was ooit het eerste Verkeerspark van de stad. Inmiddels zit dit in Duinen Zathe, maar in het Gouverneurspark kun je toch nog een beetje van het oude Verkeerspark vinden. De oude Verkeerstoren is in 2014 namelijk in glorie hersteld, vervolgens is dit teruggeplaatst in het kleine park achter het Drents Museum. Inmiddels vind je in de Verkeerstoren een collage van oude foto’s van het eerste Verkeerspark in Assen.

Deel je liefde