Verschillende bezienswaardigheden in Zeeland

Zeeland is een provincie in Nederland. Veel mensen gaan hier op vakantie door het prachtige landschap, voor activiteiten bij zee of de heerlijke lokale keuken. Nadat je een huisje in Zeeland hebt geboekt bij Leisure time, wil je natuurlijk een planning maken voor je vakantie. Maar welke bezienswaardigheden moet je gezien hebben tijdens je verblijf in dit prachtige gebied? In dit artikel vertellen we je er meer over. 

De deltawerken bezoeken

De deltawerken zijn erg indrukwekkend. Deze waterkeringen zorgen ervoor dat Zeeland veilig blijft voor overstromingen. Ze zijn gebouwd na de grote watersnoodramp, waarbij een groot deel van Zeeland helemaal onder water lag. Nadat je de Deltawerken hebt bezocht, kun je altijd nog naar het themapark Neeltje Jans gaan. Dit themapark is geïnspireerd op de deltawerken en de zee.

Historische stadjes

Houd je ervan om rond te struinen in prachtige dorpen en steden? Dan ben je in Zeeland zeker op het juiste adres. Middelburg heeft bijvoorbeeld een historisch centrum en beschikt over een oude stadsmuur. Daarnaast is er ook een klein stadje aan het Veerse meer, hier kun je oude havens terugvinden.

Het strand

Natuurlijk gaan veel mensen naar Zeeland voor het strand en de zee. Zeeland beschikt namelijk over vele kilometers aan kustlijn. Op het strand kun je heerlijk tot rust komen, maar je kunt er ook voor kiezen om verschillende wateractiviteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan waterskiën of kiten. Let er wel op dat de meeste wateractiviteiten alleen gedaan kunnen worden bij warm weer.

Bezoek een natuurgebied

Zeeland heeft een prachtig landschap en vele natuurgebieden. In Zeeland zijn ook een groot aantal fiets- en wandelpaden aangelegd. Hierdoor is het mogelijk om te genieten van de natuur, terwijl je ook sportief bezig bent. Je kunt een wandelroute volgen langs de kust en door de Oosterschelde.

Ga naar restaurants

Restaurants in Zeeland zijn erg gespecialiseerd in gerechten met ingrediënten uit zee. Je kunt bijvoorbeeld een pan met heerlijk gekruide mosselen bestellen of genieten van schaaldieren. Ook zijn er enkele visgerechten verkrijgbaar. Wil je dus graag gerechten uit de zee proberen? Dan is Zeeland the place to be.

Deel je liefde