Tip: met je partner op verrassingsreis zonder te weten waarheen

Vakantie is een moment om bij te komen. Om in andere sferen te komen, te ontspannen en energie op te doen. Maar vaak gaat er een periode van stress aan vooraf. Op tijd boeken, waar gaan we heen, wat willen we zien, doen en beleven? Zijn de reviews goed, voldoet de bestemming aan alle eisen van jou en je partner? Loopafstand zee, zwembad, stad. Is er een winkel of restaurant in de buurt? En natuurlijk een airco. Wat moet er dan allemaal mee voor deze uitgestippelde reis?
Hoe heerlijk zou het zijn om zorgeloos te boeken en op moment suprême te vertrekken naar… bestemming onbekend.

De ultieme oefening in het loslaten.

Het lijkt wel of de controlebehoefte en het perfectionisme bij mensen alleen maar toeneemt. In het dagelijks leven, maar zeker ook bij het op vakantie gaan. Alles van te voren in de puntjes regelen. Je hebt hoge verwachtingen omdat je tenslotte niets aan het toeval over hebt gelaten. Ja, dan hoop je te weten wat je krijgt. Keerzijde is dat het zó tegen kan vallen.
Laat je verrassen, laat het los! Het kan niet tegenvallen, de hele reis is een ontdekking. Je hoeft niet na te denken over onnodige ballast aan bagage. Of je je zult vervelen of niet. Want je weet het niet.
Gebruik je vakantie als het ultieme moment om te leren en te ervaren dat loslaten een positieve ontdekking teweeg kan brengen.

Extra dimensie

Al weken voor de vakantietijd worden her en der de vakantieplannen besproken, “Waar ga jij heen? Oh, ben ik ook wel eens geweest, heel mooi!”. Een vakantie plannen naar een bestemming waar één van je collega’s of andere bekenden nog niet zijn geweest is bijna onmogelijk. Hoe verfrissend en vernieuwend is het om te vertellen dat je het helemaal los laat en geen idee hebt waar de reis naar toe gaat. Jij gaat voor de extra dimensie in vakantiespanning. Je planning, stress en zorgen voor en tijdens de vakantie uit handen geven. Jij omarmt de verrassing en prettige spanning van waar komen we terecht. Driehoog achter zal het niet zijn, maar waar zal de reis wel naar toe gaan? Daar kan je toch maandenlang van tevoren over speculeren. Optimale voorpret dus.

Geweldige landing buiten je comfortzone

De mogelijkheid bestaat dat je buiten je comfortzone gaat komen. Een plek waar je nooit aan gedacht zou hebben of ergens waar je altijd al naar toe wilde, maar niet durfde. En wie weet is het buiten je comfortzone wel helemaal geweldig. Je voorpret bestaat uit je eigen fantasie. Dromen kunnen werkelijkheid worden, de liefde voor een bestemming kan geboren worden. Als je de sprong waagt te nemen, blijk je misschien in een paradijselijke vakantie te belanden, zoals een rondreis Costa Rica. Dat is andere koek dan je jaarlijks geplande camping of hotelletje in één van de top10 vakantielanden.

Deel je liefde