Reizen: van de Andes naar de Alpen

Ben je ook zo’n liefhebber van de prachtige besneeuwde bergtoppen die trots staan in de schilderachtige blauwe lucht? Overweeg dan eens een vakantie in de bergen. Een vakantie in de bergen staat symbool voor natuur, rust en frisse lucht. De bergen zijn zeer geschikt om in te wandelen en hiken. In deze blog zul je voorbeelden vinden van bestemmingen waar jij van een heerlijke vakantie in de bergen kan genieten. Je kunt kiezen voor wat verder weg zoals de Andes langs de westkust van Zuid-Amerika, maar ook dichter bij huis zijn mooie berggebieden te vinden zoals de Alpen in Europa.

Van alpaca’s tot zoutvlaktes in de Andes

In het prachtige Andesgebergte kijk je je ogen uit. Het is het een na hoogste gebergte van de wereld en loopt door Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Venezuela. Een indrukwekkend lijstje als je het mij vraagt. De mogelijkheden zijn hier eindeloos en de landschappen zeer divers. Vele trektochten worden georganiseerd inclusief gids. Een van de bekendste trektochten is de Inca Trail. Deze duurt ongeveer vier tot vijf dagen en voert over wegen die aangelegd zijn door de Inca’s. Hier zul je ook zeker de bekende alpaca’s uit Peru tegen het lijf lopen.

Van apfelstrudel tot alpenweide

Liever toch wat dichter bij huis? Een prachtige optie in de Alpen is het volgen van een van de vele huttentochten in Oostenrijk. Bijna in elke provincie in Oostenrijk zijn er huttentochten te vinden voor zowel beginners als gevorderden. Een huttentocht houdt in dat je van de ene naar de andere berghut wandelt. Tijdens een huttentocht waan je je midden in de natuur en zul je sporadisch iemand tegenkomen. Je kunt rustig genieten van het uitzicht en even al je zorgen vergeten. Wanneer je na een lange dag terugkomt van een wandeling in de bergen kun je heerlijk genieten van een welverdiende apfelstrudel met een weizenbier. Wie wil dat nou niet?

Van oude grafietmijnen tot hoogstgelegen kapel van Europa

Naast Oostenrijk zijn er ook huttentochten in de Franse Alpen. Een van de tochten is de Tour du Mont Thabor. De berg Mont Thabor is 3178 meter hoog en ligt aan de grens met Italië. Onder de top van de berg staat de hoogstgelegen kapel van Europa. Tijdens deze tocht zou je zelfs nog oude grafietmijnen kunnen tegenkomen. Tot de Tweede Wereldoorlog werden deze geëxploiteerd door de boeren uit dit gebied om wat geld te verdienen. Het landschap is wisselend, van verlaten gebieden tot sprookjesbossen. Het is ook mogelijk om de berg Mont Thabor te beklimmen. Deze tocht kun je vanaf drie dagen lopen, maar langer is zeker ook mogelijk.

Deel je liefde