Dit zijn de mooiste plekken voor zeilfanaten

Als zeilfanaat heb je misschien een bucketlist van landen waar je nog eens wilt zeilen. We hebben nog drie suggesties om aan je lijstje toe te voegen. Of misschien stonden deze landen al op je lijstje. Dan weet je nu zeker dat die zeilreis nu echt maar eens geboekt moet worden.

Griekenland

Zuid-Europa is een favoriet voor veel zeilers. Dat is ook niet verwonderlijk, want de Middellandse Zee biedt de perfecte combinatie van zon, zee, strand en wind. Dat geeft de zeiler het ultieme vakantiegevoel. Waar het in andere landen nog weleens wil stormen of regenen, is het weer in Griekenland relatief stabiel. Zeilen in Griekenland is dan ook een geweldige ervaring.

Griekenland is het land met de langste kustlijn van Zuid-Europa. Ga eens flottielje zeilen. De meeste zeilers zullen weten wat het inhoudt, maar mocht je er niet bekend mee zijn: het is zeilen in een formatie. Je gaat dan gezellig met mensen, die je ter plekke leert kennen, op pad. Zo sluit je vriendschappen voor het leven. Je zeilt uiteraard wel op een eigen boot en staat zelf aan het roer. Tenzij je natuurlijk een ervaren schipper wilt inhuren.

Nederland

Nederland als een van de mooiste plekken om te zeilen? Klopt dat wel? Jazeker! Nederland heeft heel wat mooie plekken om te zeilen. Je hoeft helemaal niet ver te reizen om te genieten van het water om je heen en de wind door je haren. Met familie of vrienden zeilen in Nederland is ideaal voor een weekendje weg. Ga samen de Waddenzee op, of geniet van het IJsselmeer.

Er is heel wat te ontdekken en te zien in ons eigen land. Het voordeel: je kunt ‘s avonds gewoon weer op de bank zitten. Daarnaast kost het minder dan een vliegreis, en minder vliegbewegingen zijn beter voor het klimaat en voor het milieu. Eigenlijk heeft zeilen in Nederland dus heel wat voordelen.

Scandinavië

Scandinavië is een verrassend zeilgebied. Vooral in Noorwegen kun je erg mooi zeilen. Je vindt er de perfecte combinatie van zeilen en natuur. De Noorse fjorden zijn bijzonder mooi, evenals het noorden van Noorwegen, boven de Poolcirkel. Lofoten en de Vesteralen moet je een keer gezien hebben in je leven.

Een zeilreis in Scandinavië staat in het teken van natuur en wildlife. Het is dan ook niet gek als je een walvis, orka, dolfijn of talrijke vogels tegenkomt. Met een beetje geluk zie je ook nog het noorderlicht, en dat maakt een zeilreis pas echt heel bijzonder.

Deel je liefde