De charme van de winter: buitengewone reizen in besneeuwde landen

Daden zeggen meer dan woorden. Zo is het ook met kerstcadeaus voor hem. Want, laten we eerlijk wezen. Je gelooft toch niet dat manlief volgend jaar nog weet wat hij dit jaar met kerst van je kreeg? Iets totaal onverwachts, zoals een duwtje in de rug voor een onvergetelijke reis, zal hem echter altijd bijblijven.

Fins Lapland

Stel, je wilt al tijden naar Fins Lapland. Samen sneeuwscootertochten, een husky safari meemaken en romantisch overnachten in een iglo. Van hem weet je dat hij graag het echte Finse saunaritueel weleens zou willen ondergaan. Daar hebben jullie het eerder al eens over gehad. Omdat dit jaar nog te realiseren is het in december natuurlijk al te laat. Misschien moet je ook even sparen voor zo’n vakantie.

Als kerstcadeau kan je zo’n houten saunaemmer voor hem kopen. Leuk hem op met een bosje berkentwijgen, een soeplepel en doe er een reisbrochure over Fins Lapland in. Om samen alvast in de stemming te komen doe je er een saunabon van jullie favoriete sauna bij.

Sneeuwvakantie Kazachstan

Kazachstan, een van die landen waar je nog echt ongerepte natuur vindt. Misschien is het gebrek aan comfort op sommige plaatsen niet helemaal jouw ding. Als je echter weet dat hij daar dolgraag naartoe wil, kan dat best voor een keertje. Sneeuwvakanties naar Kazachstan zijn te boeken als skivakantie of als avontuurlijke reis. Het land kent zeven skigebieden en in Almaty kun dingen eten die je nooit eerder als voedsel beschouwd hebt. Moet niet natuurlijk, maar kan wel.

Om aan aan te geven dat je wel met hem samen naar dit avontuurlijke land wil, zou je als kerstmaal besbarmak kunnen bereiden. Als kerstcadeau koop je iets typisch Kazachstaans voor hem. Op internet is er genoeg te vinden. Laat het cadeau vergezelt gaan van een zelfgemaakte nepvliegticket en zet bijvoorbeeld een Kazachstaans volksmuziekje op.

Sprookjesland Turkije

Een sneeuwvakantie in Turkije zal een van je meest onvergetelijke vakanties worden. In Isparta kan je namelijk skiën en op dezelfde dag in het lager gelegen Antalya in de zee zwemmen. Een ander schitterend gebied is Cappadocië. Deze Anatolische regio is het meest bekend vanwege zijn tufstenen feeënschoorstenen. In de sneeuw krijgen deze echter een hele andere dimensie. Hier kan je de ultieme charme van een sneeuwvakantie in zijn meest romantische vorm beleven.

De meest bekende activiteit in Cappadocië is een tochtje in een heteluchtballon. Trakteer hem zo rond de kerstperiode op een etentje in een Turks restaurant met de naam Cappadocië. Die vind je door heel Nederland. Aan tafel breng je het gesprek op hoe leuk zo’n Turkse sneeuwvakantie je lijkt. Als hint geef je hem een sleutelhanger van een heteluchtballon, vergezeld van een ‘officiële’ brief. Hierin zet je dan dat hij de gelukkige winnaar is van de actie kerstcadeaus voor hem. Inhoudelijk betekent dit dat hij een ballonvaart voor twee personen in Cappadocië heeft gewonnen. Wat je ook kan doen is alvast een optie nemen op een last minute reis winterarrangement. Als de reis dan doorgaat, betaal jij jullie ballonvaart.

Deel je liefde