De 5 leukste uitjes in Tanzania

Tanzania heet voluit de Verenigde Republiek Tanzania en ligt in het oosten van Afrika.
Er wonen ruim 63 miljoen inwoners in dit land, waarvan er meer dan twee miljoen in de hoofdstad Dodoma wonen.

Tanzania is een geliefd vakantieland in Afrika. Dat komt omdat de natuur er overweldigend is, met als een van de hoogtepunten het bergmassief de Kilimanjaro.
Naast de prachtige natuur biedt Tanzania vakantiegangers ook culturele bezienswaardigheden, mooie steden en natuurlijk de beroemde parelwitte stranden.

Visum aanvragen

Als toerist heb je naast een geldig paspoort, een visum voor Tanzania nodig. Sinds een aantal jaren kun je dit visum online aanvragen. Het aanvragen van je visum moet je minimaal drie weken voor de vertrekdatum regelen. Het is ook mogelijk om bij aankomst in Tanzania een visum aan te vragen, maar dit kost vaak veel tijd.

Dit zijn de leukste uitstapjes

Als je Tanzania bezoekt, wil je uiteraard zoveel mogelijk van dit indrukwekkende land zien. Om je hierbij te helpen, hebben wij de vijf leukste uitstapjes voor je op een rij gezet!

De Ngorongoro krater

Tanzania is bij uitstek een land om op safari te gaan. Wilde dieren kun je spotten bij de Ngorongoro krater en het gebied daar omheen, dat het Conservation Area heet.
Deze krater is maar liefst twintig kilometer breed en 600 meter diep en daarmee de grootste komvormige krater van de wereld. Doordat de grond vulkanisch is, is het gebied zeer vruchtbaar en wonen er vele dieren. Het is dan ook de ideale plek om wilde dieren te spotten. Wie weet zie je hier de Big Five wel.

Lake Manyara Nationaal Park

Dit Nationale Park ligt in het noorden van Tanzania. In dit park ligt een groot zoutmeer waar wel duizenden flamingo’s verblijven, een prachtig gezicht.
Naast de flamingo’s kun je ook leeuwen bewonderen. Het bijzondere aan de leeuwen in het Lake Manyara Park is dat ze in bomen klimmen om daarna lekker te gaan luieren in de takken.

Dar Es Salaam

De grootste stad van het land is Dar Es Salaam. Deze drukke stad is zeker een bezoekje waard. Je kunt deze metropool het best bezichtigen vanuit een dalla-dalla, dat is een soort taxibus. Bewonder de huizen in koloniale stijl, leef je uit in een van de winkelstraten of geniet van de plaatselijke delicatessen.

Zanzibar

Dit tropische eiland hoort bij Tanzania en is de perfecte bestemming als je houdt van parelwitte stranden en helder water. Geniet van het strandleven op Tanzania.

Stone Town

Op Zanzibar ligt Stone Town, dit is het oude centrum van Zanzibar-stad. Hier herinneren de smalle straatjes ja aan de slaven periode en het handelsverleden van deze indrukwekkende stad.

Deel je liefde