Magie in de lucht in Tilburg

Een luchtballonvaart is een magische ervaring wordt vaak gezegd. Het gevoel van zweven temidden van de andere luchtballonnen boven een uitgestrekt landschap is geweldig. Bij ballonvaren tilburg moet je vroeg in de ochtend aanwezig zijn op de afgesproken plek om de magie van een opkomende zon te kunnen meemaken. Vergeet niet om je camera mee te nemen om deze ervaring vast te leggen. 

Klaar voor vertrek

Mocht je een magische vlucht door de lucht willen maken, dan kun je een luchtballon huren. Op het aangegeven tijdstip moet je bij de vertrek aanwezig zijn. Je komt er waarschijnlijk achter dat je niet de enige bent die vandaag de lucht ingaat, de enorme luchtballonnen liggen in een rij opgesteld, klaar om op te stijgen. Waarschijnlijk moet je nog even wachten, want de organisaties moeten groen licht krijgen om op te stijgen zodra de condities perfect zijn. In de tussentijd zullen er al wat ballonnen opstijgen, vergeet vooral niet ook daarvan te genieten. En dan ga je de lucht in, het feest kan beginnen.

Het avontuur

De luchtballon stijgt op en zweeft bijna geruisloos door de lucht op af en toe het geluid van de brander na. De zon komt langzaam tevoorschijn en zorgt ervoor dat het landschap ver onder je in een oranje gloed is gehuld. In de omgeving zweven de andere luchtballonnen kleurrijk om je heen en in de verte zie je een kerktoren opdoemen. Voordat je het weet is het magische sprookje alweer voorbij, komt de zon steeds verder tevoorschijn en wordt het landschap in een oranje gloed gehuld. Ondertussen zweef je tussen de verschillende rotsformaties, waarbij de luchtballon soms best dichtbij de objecten komt. Dit is optimaal genieten van de zonsopkomst vanaf een paar honderd meter hoogte, vanaf een uniek perspectief. Het sprookje duurt ongeveer een uur.

De Landing

En dan is het sprookje alweer over. Het ene moment zweef je nog door de lucht, en een paar minuten later raakt de mand van de luchtballon de aarde weer. Je hobbelt nog wat meters over de grond van een weiland. De ballon en de mand kunnen hiertegen, ze zijn gemaakt voor een veilige landing. De piloot heeft je voor vertrek vertelt hoe je in landings positie moet komen en die instructies volg je nu op. Veel mensen vinden de landing een erg leuk onderdeel van de luchtballonvaart.

Deel je liefde