5x wandelen in Drenthe

Verken de vele wandelgebieden door heel Nederland. In Groningen, Drenthe en alle andere provincies zijn veel routes uitgestippeld door natuurgebieden, steden of dorpen, langs bijzondere bezienswaardigheden.
Ontdek Drenthe

Verken Drenthe bij zonsopgang of zonsondergang in Onlanden of een van de nationale parken. Verken graven, hunebedden of bezoek de uitgestrekte wildernis. Ervaar de ruimte en rust van Drenthe!

Drouwenerzand, Gasterse Duinen en Holtingerveld, Hondsrug, Balloërveld, Fochteloerveen, Doldersummerveld, Leggelderveld, Asserbos. Er valt veel te ontdekken!

Wandeltips Drenthe

In Drenthe zijn veel wandelroutes gepland. Tussen de vele natuurgebieden die Drenthe heeft en de gezellige Drenthe dorpen. Er is veel te doen in Drenthe. Veel wandelroutes zijn te vinden in de hoofdstad Assen of in de kleinere dorpen van Drenthe.

1. Holtinger Wildhavel

Een mooie wandeling in Drenthe is de Holtingerveldwandeling in Javier. Deze route zit boordevol cultuurhistorie.

Al wandelend loop je langs uitgestrekte heidevelden, hunebedden en begraafplaatsen. Holtingerveld herinnert ons veel aan de Tweede Wereldoorlog.

2. Friese Wandelroute

De Fries in Paterswold grenst aan de stad Groningen. Het gebied bestaat uit moerassige bossen, rietvelden en open water. De wandelroute in Natuurmonumenten is ongeveer 4,5 km lang. U start op het landgoed en volgt de bos- en waterwandeling. Midden in het gebied is een vogelnest waar je een verscheidenheid aan vogels kunt spotten.

Er zijn hier ook herten en hazen. Dit is een kleurrijk natuurgebied met uitstekende wandelroutes. Deze wandelroute is ook zeer geschikt voor mindervaliden.

3. Door Roden

In en rond Roden kunt u heerlijk wandelen. Landgoed Mensinge grenst aan het centrum van Roden. De weg naar Lieveren wordt geflankeerd door 2 grote bosgebieden (Mensingebos en Sterrenbos) waar je uren kunt wandelen.

Landgoed Mensinge heeft uitgestrekte bossen en eeuwenoude bomen. De wandelroutes door Mensingebos zijn zeer gevarieerd. De smalle kronkelende paadjes zijn goed te bewandelen en eenmaal midden in het bos bereik je een prachtig meer omgeven door bomen.

In dit bos zijn herten, eekhoorns, vossen en vele vogels te zien.

Aan de andere kant van Mensingebos ligt Sterrenbos. De wandelpaden van de twee bossen overlappen elkaar. Je kunt in totaal 12 kilometer wandelen. Het bos leent zich ook uitstekend voor een wandeling met de kinderen!

Via Roden? Vervolgens passeert u de bossen, het dalzicht op het Lieverse Diep en de prachtige landelijke omgeving van het voormalige Landgoed Mensinge.

4. Wolfsweg

Loop door Wolvenspoor in het centrum van Drenthe. Dit is een route van 5 km door wildernis en donkere bossen. De route van 5 km duurt ongeveer een uur en is gemakkelijk te volgen langs rotsblokken met wolfspootafdrukken.

Wandelen is geweldig voor gezinnen met kinderen. Trotseer de modder en bruggen en geniet van de natuur in het hart van Drenthe in het stadje Elp.

5. North Field-wandelroute

Ga ’s ochtends wandelen in een bijzonder gebied! Noordsche Veld ligt in het noorden van de provincie. De route start vanaf de Donderseweg 22 in Northrop Grumman. Dit is een prachtig bosrijk gebied met veel heide- en dalgraslanden. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebied.

Wat dit gebied bijzonder maakt, is dat het in 2017 is aangewezen als archeologische vindplaats. Dit komt door de vele goed bewaarde sporen uit het verleden, zoals graftombes en hunebedden. Het bevat “Old White”, een speciale berkenboom die ooit een ontmoetingsplaats was voor herders.

Deel je liefde