Wist je dat een reispolis ook nuttig is voor een dagje uit?

Wanneer je graag een leuke zomer wilt beleven, maar niet de tijd hebt om verre reizen te maken, kun je gelukkig ook genoeg in Nederland beleven. Er is heel veel mooie natuur, er zijn prachtige steden en er zijn zoveel leuke restaurants in eigen land. Wat je plannen ook zijn en waar je voorkeur ook naar uitgaat, zorg er altijd voor dat je een goede verzekering achter de hand hebt. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat een reisverzekering ook ingezet kan worden voor uitjes in eigen land. Kijk daarom even wat voor jou een goede polis is, zodat je van een zorgeloze trip kunt genieten. We laten je zien wat de opties precies zijn.

Waarom is een reisverzekering nuttig tijdens je uitjes?

Een reisverzekering kun je ook inzetten wanneer je enkel uitjes doet in Nederland. Voor je verzekering maakt het namelijk niet uit waar je bent, maar wel dat je van huis bent. Er kan altijd iets gebeuren waardoor je schade oploopt en daarom is het goed om een goede verzekering achter de hand te hebben. Je kunt daarom altijd een reisverzekering Univé afsluiten. Met deze polis heb je een goed vangnet achter de hand voor wanneer het allemaal even anders loopt dan je had gehoopt. Het kan namelijk gebeuren dat je je bagage verliest, dat je grote vertraging oploopt omdat je vervoer niet goed op elkaar aansluit of al wat dies meer zij. Het is vervelend wanneer dergelijke tegenslagen ervoor zorgen dat je je eigen budget moet aanboren om tot een oplossing te komen. Vandaar dat het veel fijner is om een verzekering te hebben. Hiermee kun je de kosten betalen. Zo hou jij meer geld over.

Vergeet niet om ook een annuleringsverzekering te nemen

Wat voor vakanties geldt, geldt ook voor korte uitjes: er kan altijd iets gebeuren waardoor je je uitje niet meer kunt maken of waardoor je hem moet afbreken. Om die reden raden we je aan om daar ook rekening mee te houden. Dit kun je doen door middel van het afsluiten annuleringsverzekering. Met deze polis vermijd je ieder denkbaar risico. Een uitje begint namelijk niet op de dag van het uitje zelf, maar al op het moment dat je het uitje gepland hebt. In de aanloop naar deze dag of dagen kan er namelijk iets gebeuren dat roet in het eten gooit. In dat geval is het fijn om een annuleringsverzekering te hebben, omdat je dan de gemaakte kosten terug kunt krijgen van je verzekering. Dat zorgt er voor dat je je uitje kunt omboeken in plaats van dat je hem door je neus geboord ziet worden. Mocht je tijdens je uitje ineens onverwacht terug naar huis moeten keren, dan kun je deze polis ook gebruiken.

De perfecte verzekering voor uitjes en al je reizen

Wanneer je een goede reisverzekering hebt, kun je niet alleen zeker zijn dat je goed gedekt bent tijdens uitjes, ook tijdens je reizen loop je geen enkel risico. Kijk daarom eens welke polis voor jou de beste is. Je kunt kiezen uit een eenmalige verzekering, maar ook uit een doorlopende die het hele jaar van toepassing is. Vergeet niet om je polis zo goed mogelijk af te stemmen op je plannen. Mocht de basisverzekering niet helemaal aansluiten bij je reisplannen, zorg er dan voor dat je aanvullende polissen toevoegt. Deze kosten maar weinig extra terwijl ze je heel veel voordeel kunnen opleveren. Op de site van je verzekeraar kun je meer info vinden. Je kunt hier ook je polis samenstellen en als je akkoord gaat met de voorwaarden, is je polis met een paar klikken op je muis een feit. Fijne reis!

Deel je liefde