4 sportevenementen om geld in te zamelen voor een goed doel

Wie een financiële bijdrage wil leveren aan een goed doel, kan dit doen door simpelweg geld te doneren. Vind je dit wat saai? Of wil je veel geld ophalen? Organiseer dan een sportevenement. Deelnemers betalen inschrijfgeld om mee te doen en van dit bedrag gaat vervolgens een deel naar een door jou gekozen goed doel. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder hebben wij 4 sportevenementen op een rijtje gezet die hier geschikt voor zijn.

1. Sponsorloop

Wil jij je vooral op kinderen richten met een sportevenement? Dan kom je waarschijnlijk al snel bij een sponsorloop uit. Je zorgt er zo niet alleen voor dat kinderen in beweging blijven, maar legt de verantwoordelijkheid voor het ophalen van zoveel mogelijk geld ook bij hen neer. Bij een sponsorloop is het immers de bedoeling dat kinderen zelf op zoek gaan naar sponsoren. Zij kunnen hun ouders, familieleden en bekenden vragen om ze financieel te steunen. Het geld dat met de sponsorloop is opgehaald, wordt vaak op een cheque geschreven en op feestelijke wijze overhandigd aan het goede doel.

2. Hardloopwedstrijd

Als je wilt sporten om geld in te zamelen voor een goed doel, kun je ook een hardloopwedstrijd organiseren. Organisatorisch komt hier vaak wel wat meer bij kijken dan een sponsorloop, want zo’n wedstrijd vindt vaak plaats in de openbare ruimte. Zo loopt de route vaak (deels) over de weg of door een bos. Je moet dit van tevoren allemaal goed regelen, waardoor een hardloopwedstrijd organiseren tijd kost. Laat je hierdoor niet weerhouden, want met dit sportevenement kun je veel geld ophalen voor een goed doel.

3. Fietstocht

Houd je meer van fietsen dan van hardlopen? Zamel dan geld in met een fietstocht. Net als voor een hardloopwedstrijd geldt ook voor dit sportevenement dat er behoorlijk veel tijd in de voorbereiding gaat zitten. Je wilt immers een mooi en uitdagend parcours uitzetten en je hebt voldoende mensen nodig om het evenement in goede banen te leiden. Als je dit voor elkaar krijgt, haal je vast en zeker een leuk bedrag op voor het goede doel.

4. Zwemmarathon

Een zwemmarathon is ook een goed voorbeeld van een sportevenement waarmee je geld in kunt zamelen voor een goed doel. Het is enigszins vergelijkbaar met een sponsorloop, want deelnemers laten zich sponsoren per gezwommen baantje. Hoe meer baantjes zij zwemmen, des te groter de opbrengst voor het goede doel. Een zwemmarathon kan ook plaatsvinden in open water, maar hier komt organisatorisch wel wat meer bij kijken dan in een zwembad.

Doe mee aan een sportevenement

Zie je het zelf niet zitten om een sportevenement te organiseren, maar wil je bijvoorbeeld wel een goed doel voor zieke kinderen steunen? Doe dan mee aan de Alpentocht voor CliniClowns. Dit fiets-, wandel- en hardloopevenement wordt jaarlijks gehouden in de Alpen om geld in te zamelen voor dit goede doel. Je kunt je bovendien laten sponsoren voor de Amstel Gold Race of de Nijmeegse Vierdaagse als je de CliniClowns financieel wilt steunen.

Deel je liefde