Dit zijn de populairste actieve weekendjes weg

Bijna iedereen houdt wel van een weekendje weg. Na een drukke werkweek kun je je gedachten even helemaal op iets anders zetten. Dat zorgt niet alleen voor rust, een nieuwe omgeving geeft je vaak ook weer talloze nieuwe inzichten. Je hebt eindelijk even een moment om terug te kijken op de afgelopen periode. Daarnaast is het natuurlijk ook tijd om plezier te maken tijdens een weekendje weg. De een haalt het meeste plezier uit een sportief weekendje weg, de ander uit een stedentrip. Wat zijn tegenwoordig de populairste weekendjes weg? In dit artikel ontdek je er 3.

Bergwandeling

Een van de populairste weekendjes weg zijn bergwandelingen. Dit is met name geschikt voor sportieve mensen. Een bergwandeling kan bijvoorbeeld in de Belgische Ardennen. Dit is een prachtig gebied ten zuiden van Nederland. De Ardennen zijn bovendien erg geschikt voor de minder ervaren bergwandelaar. De hoogteverschillen zijn in dat gebied te overzien.
Voor de meer ervaren bergwandelaar is er de Mont Blanc. Waar het hoogste punt van de Ardennen 694 meter boven zeeniveau is, is dat van de Mont Blanc 4809 meter boven zeeniveau. Wanneer je hiervoor wil gaan, kun je bijvoorbeeld meedoen aan de Tour du Mont Blanc 2023. Dit is een 170 kilometer lange wandelroute door het Mont Blanc gebied. Bergwandelingen zijn met name in en rondom de zomer populair.

Van berghut naar berghut

Een ander populair weekendje weg is een huttentocht. Ook hierbij wandel je door een berggebied. Huttentochten zijn meer geschikt voor beginnende wandelaars dan echte bergwandelingen. Je kan het niveau namelijk helemaal zelf bepalen op basis van de locaties van je overnachtingen. Ben je beginnend? Loop dan bijvoorbeeld 12 kilometer per dag. Ben je meer ervaren? Dan kun je bijvoorbeeld 35 kilometer per dag overwegen. Houd hierbij ook rekening met het aantal hoogtemeters. Deze meters kosten namelijk verreweg de meeste energie.

Stedentrip

Ook voor de minder sportieve mensen zijn er geweldige weekendjes weg te beleven. Een van de populairste weekendjes weg is de stedentrip. Zoals de naam al zegt ga je hierbij in een korte trip een stad bezoeken. Bij een stedentrip krijg je in korte tijd een indruk van een stad en kun je alle bezienswaardigheden langsgaan. De meest populaire stedentrips zijn die naar steden in Zuid-Europa. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje Madrid, Lissabon of Valencia. Welke stad het beste bij jou past hangt natuurlijk af van het doel van je stedentrip. Ga je voor de architectuur? Dan is Valencia met haar gebouwen waarschijnlijk een geweldige optie voor jou. Ben je toch meer van de musea en kunst? Dan heeft het wereldberoemde Prado museum in Madrid waarschijnlijk veel te bieden voor je. Stedentrips zijn het hele jaar door zeer populair.

Deel je liefde