VandaagOpstap


Kasteelmuseum Boxmeer

Let op!
Deze activiteit komt uit ons archief en is nog niet voorzien van nieuwe informatie. De getoonde informatie kan daardoor verouderd zijn en kunnen er geen openingsdagen worden getoond.
Klik hier om nieuwe informatie door te geven!Graven en gravinnen die heersen over onderdanen. En zusters die zich 'Pro Deo' inzetten voor een rechtvaardige samenleving… Het lijken twee gescheiden werelden.
Er is een plek waar deze werelden samenkomen: het Kasteelmuseum in Boxmeer. Daar wordt op verrassende wijze de rijke historie van het kasteel, zijn voormalige adellijke én zijn huidige religieuze bewoners, belicht.

In de kelders van het oude kasteel bevindt zich het kasteelmuseum. Tekeningen en maquettes verbeelden het gebouw in vroegere tijden. De kasteelheren en–vrouwen van weleer presenteren letterlijk zichzelf. Deze leden van de adellijke families Van den Bergh en later Von Hohenzollern - Sigmaringen, zwaaiden tot het einde van de 18e eeuw de scepter over de Vrije Heerlijkheid Boxmeer. Zij regeerden soms met harde hand over hun onderdanen, getuige bijvoorbeeld de tentoongestelde duimschroeven
van weleer!


Foto's

  • Kasteelmuseum Boxmeer

    Kasteelmuseum Boxmeer

  • Kasteelmuseum Boxmeer

    Kasteelmuseum Boxmeer
Onjuiste informatie


Deze websites maakt gebruik van cookies. [x] melding verbergen