VandaagOpstap


Dag van het Kasteel 2015

Let op!
Deze activiteit komt uit ons archief en is nog niet voorzien van nieuwe informatie. De getoonde informatie kan daardoor verouderd zijn en kunnen er geen openingsdagen worden getoond.
Klik hier om nieuwe informatie door te geven!'Kastelen en buitenplaatsen’: Dag van het Kasteel 25 mei 2015

Een buigende butler heet u welkom, een knecht brengt uw bagage naar uw torenkamer, tijdens het eten is een klein handgebaar genoeg om een bediende te laten toesnellen... Zo stellen we ons het leven voor van de prinsen en prinsessen, baronnen en gravinnen in hun sprookjesachtige kastelen en landhuizen. Luxueus ingerichte appartementen, overladen tafels met heerlijke gerechten, garderobes uitpuilend van de meest kostbare kledingstukken. Maar ook het leven beneden, in de keukens, de stallen, de linnenkamers en voorraadruimtes. De wereld van de bedienden, de knechts en de dienstmeisjes. Of waren de twee werelden toch verbonden, vormden de bewoners van het landhuis één geheel?

Ontdek het roemruchte verleden van ons land op de Dag van het Kasteel, waar u gastvrij wordt ontvangen op onze kastelen en buitenplaatsen. En niet alleen de kastelen zelf zijn opengesteld: u kunt op vele locaties ook de tuinen en bijgebouwen bezoeken. Living history, muziek, riddergevechten, jachtvogelshows, tentoonstellingen, kinderprogramma’s, eten en drinken, de oude tijden herleven!

Voor deelnemende kastelen, zie de website.

Video impressie

Foto's

 • Dag van het Kasteel 2015

  Dag van het Kasteel 2015

 • Dag van het Kasteel 2015

  Dag van het Kasteel 2015

 • Dag van het Kasteel 2015

  Dag van het Kasteel 2015

 • Dag van het Kasteel 2015

  Dag van het Kasteel 2015
 Meer uitstapjes in Nederland

Er zijn geen activiteiten gevonden.


Onjuiste informatie


Deze websites maakt gebruik van cookies. [x] melding verbergen